Milyen színű legyen az esküvői meghívó?


Nem vitás, hogy az esküvői meghívó legalább annyira népszerűsíti a Nagy Napot, mint amennyire tájékoztatja leendő vendégeinket. Fontos, hogy meghívónk figyelemfelkeltő, ízléses, valamint az esemény jellegéhez méltó lehessen. Ebben elsődleges szerepe van a színválasztásnak, hiszen a színek különböző üzeneteket tudnak közvetíteni meghívottaink számára. Nézzük, hogy az egyes színek milyen jelentéssel is bírnak.

Fehér – Sokoldalú alapszín
Minden kezdet színe, amely a leggyakoribb alapszín az esküvői meghívókon. Számos jelentéssel bír: kifejezi a fogadalomtétel ártatlanságát, tisztaságát, de jelképe az egyszerűségnek, frissességnek, sőt a világosságnak is.

Míg a fehér a keleti kultúrákban a gyász színeként is ismert, addig az európai országokban mindig pozitív jelentést hordoz. Sokoldalúsága arra teremtette, hogy a ceremóniák egyetemes színévé váljon, kiváltképpen a klasszikus esküvői meghívóknál. Persze más stílusoknál is használhatjuk, de akkor érdemes más árnyalattal (pl. bordó, lila, vagy zöld) kombinálnunk, hogy izgalmasabb, egyedibb meghívót kaphassunk végeredményül.






Vörös – Szenvedélyek viharában
A szerelem és a szenvedély színe, mely élénk és impulzív benyomást kelt. Legtöbbször a modern stílusnál fordul elő, de elegáns vagy luxus esküvői meghívók esetében önállóan is megállhatja a helyét.




Mindenképpen figyelemfelkeltő hatással bír, hogyha vöröset vagy annak valamely árnyalatát használjuk. Amíg a világosabb, „pirososabb” színek inkább a szerelem szenvedélyes oldalát hangsúlyozzák, addig sötétebb árnyalatai (pl. bordó) a házasulandó felekben meglevő vágyódást, valamint a közös életkezdéshez szükséges bátorságot és erőt emelik ki.

Sárga és narancs – Áldott állapotban







Meleg hatást kelt, egyben tükrözi a házasulandó felek érezte örömet, és boldogságot. Érdemes alkalmaznunk, hogyha tudható, hogy a fogadalomtételt hamarosan gyermekáldás is követi. Domináns színként elsősorban vicces vagy rajzos esküvői meghívókon használhatjuk, míg egy sötétebb árnyalattal keverve bármilyen meghívó hangulatát feldobhatjuk. Ha pedig narancs színt használunk, akkor a piros és a sárga energiáit kombinálva, rendkívül optimista benyomást kelthetünk.


Kék – „Holtodiglan-holtomiglan”






Céges logóknál sokszor alkalmazzák, hiszen hozzáértést, professzionalitást sugall. Mivel azonban hideg szín, ezért esküvői meghívók esetében inkább kiegészítő szerepet tölt be. A kék a felek hűségét és megbízhatóságát, valamint a házasság életre szóló kötelékét fogja mutatni. Pirossal kevert változata, a lila pedig az esküvő ünnepélyes mivoltát, valamint az együtt töltött évek által megszerezhető bölcsességet tükrözi.

Zöld – „Egészségben, betegségben”

Újabb hideg szín, amely réteg szerepet tölt be a marketingben. Zöldet rendszerint a természetes anyagokból készülő termékeknél használnak, ám a remény színe is. Amennyiben egy modern stílusú esküvői meghívó részben vagy egészben zöld színű, akkor az arra utal, hogy az egybekelő pár szeretne minél tartósabb kapcsolatot, s reménykedik benne, hogy együtt valamennyi problémát meg tudnak oldani.


Kézzel készített meghívók – Prémium minőségben!
Reméljük, most már könnyebb lesz a színek közötti döntés. Válassza a Pamas Magyarország esküvői meghívóit, hiszen termékeinket nem nagyüzemi módon gyártjuk. Legyen szó, masni kötésről, bross befűzésről, pausz vagy éppen betétlap ragasztásáról, termékeink minden esetben kézzel készülnek. Pontosan ettől lesznek – a karakteres színkombináció megválasztása mellett – egyediek és stílusosak azok az esküvői meghívók, melyeket a Pamas magyarországi cégétől rendelnek.

Hozzászólás hozzáadása
Név:
Hozzászólás címe:
Hozzászólás:

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.