Nyomtatási tech.


Nyomtatási technológia

Termográfia

Igen érdekes nyomtatási eljárás. A nyomólemezen található szövegből vagy grafikából színes lenyomat készül. Amíg a szín nedves, a terméket egy másik nyomdagépbe helyezve egy speciális porral behintünk. Ez a por a nedves felületen megtapad, a többi részről pedig eltávolítjuk. Ezután mindezt 500 Celsius fokra melegítjük, melynek során a por felpuffad, s a papír síkjából kiemelkedik a betű, grafika.

termografia  

 

Hőhatású nyomtatás- termofóliás nyomtatás

Hő hatására történő nyomtatás, melynek során a 130 fokra hevített nyomóforma nyomás hatására a fólián keresztül rásüti a betűket vagy a kívánt grafikát a papírra. Ennek a technológiának köszönhetően az arany valóban fényes arany színű, mely más nyomtatásnál- ofszet, digitális nem megoldható.

horuca_razba 

 

Dombornyomás

Előre kialakított nyomóforma segítségével nyomást gyakorolunk a papírra. Eredménye a papír síkjából kiemelkedő alakzat, mely fény hatására nem mindennapi látványt nyújt.

 

Relief nyomtatás-könnyített dombornyomás

A hőhatású nyomtatás és a dombornyomás kombinációja. A nyomtatásnál a nyomóforma a fólián keresztül nyomás hatására préseli a papírt a kívánt formára. A fény törése nagyon exkluzívvá teszi a terméket.

reliefna_razba                              

 

Digitális nyomtatás

Nagyon elterjedt nyomtatási forma, igen sok lehetőséget kínál. A digitális nyomtatásnál a toner segítségével a papírra por szóródik, mely ráég a papírra. Jellemzője a gyors nyomtatás. Nincs szükség nyomóformára, s ez költségkímélő a kisebb számú termékek rendelése esetén.

digitalna_tlac

 

Kivágás

A kivágásnak köszönhetően a termék bármilyen formát kaphat. A szélek külömböző mintájúak lehetnek, gömbölyített, rovátka... .A kivágáshoz vágó formák szükségesek.

vysek 

 

Digitális kivágás

Lézer segítségével összetettebb és nagyon finom kidolgozást igénylő kivágások készítése lehetséges. Nincs szükség nyomóformára.

digitalny_vysek 

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.