Az esküvői idézetekmeghatározzák a nagy napot


Az esküvői idézetekmeghatározzák a nagy napot

Az esküvői idézetek mindenki számára ismerősek lehetnek, hiszen a meghívók elhagyhatatlan tartozékai voltak évtizedeken keresztül. A trendek mindig változnak, ma már többféle kreatív tartalommal találkozhatunk az esküvői meghívókon is, de az idézetek továbbra is népszerűek – nem véletlenül.
A rövid idézetek mesélnek arról a szerelemről, ami egy házasság alapkövét képezi. Egyáltalán nem mindegy, milyen idézetet választunk, hiszen mindent tökéletessé szeretnénk tenni a nagy napra, beleértve az esküvői meghívót is. Választhatunk klasszikus idézetet, visszafogottan humoros verset és másféle love story típusú szövegeket is. A lehetőségeink szinte végtelenek, ezért a választás sem könnyű.

Az esküvői idézetekmeghatározzák a nagy napot

Ezt mindenképpen szem előtt kell tartani…
Fontos, hogy a kiválasztott esküvői idézet a szerelmesek egymás iránt érzett szerelméről szóljon, leírja azokat az érzéseket, amelyek miatt úgy döntöttek, egymás mellett szeretnék leélni az életüket jóban és rosszban. Minden ember életében hatalmas döntés, ki mellett szeretne ébredni, kivel szeretné megosztani az életének minden pillanatát, a jókat és a rosszakat egyaránt. Az esküvői meghívón szereplő idézet képet mutat a szerelmes pár érzéseiről, így a vendégek is részesévé válnak azoknak az érzéseknek, amelyek lángra lobbantották az érzéseket. Egy jól megválasztott esküvői idézet közelebb hozza egymáshoz a házasodni készülőszerelmes párt és a vendégeket.
Az esküvői meghívók idézetei inkább az érzelemről szólnak, mintsem a nagy bölcsességekről és a humorról. Ennek ellenére megtalálhatjuk az egyensúlyt a három stílus között, de tudatában kell lenni annak, hogy az esküvői idézetek kapcsán mindenki az érzelmet keresi a sorok között. Ennek ellenére választhatunk bölcsességet megfogalmazó idézetet, de mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy az idézet tartalma mindenki számára emészthető legyen. Egy magasztos gondolat remekül fest egy irodalmi szaklapban és egy személyes üdvözlőkártyán, de az esküvői meghívók esetében nem jelentenek szerencsés választást. Ne válasszunk olyan esküvői idézetet, aminek igazi mondandóját a vendégek egy része nem fogja megérteni.
Az esküvői idézet szívből szóljon
A legfontosabb szempont mindig az legyen, hogy a kiválasztott idézet szívből szóljon. Választhatunk műverset, irodalmi idézetet, imát vagy mondást, mindenképpen olyan idézet mellett döntsünk, ami kifejezésre juttatja az érzéseinket. Csak így lehet személyes a meghívó és a vendégek is így képesek átérezni a boldogságunkat. Ha ügyesen választunk idézetet, az vissza fogja tükrözni a valósi személyiségünket, miközben bájjal és személyességgel tölti meg a meghívót.
Érdemes szem előtt tartani az idézet hosszúságát is. Alapvetően kétféle idézettel találkozhatunk; röviddel és hosszúval. A rövidek jellemzően egy mondatból álló idézetek, amelyek tömören fogalmazzák meg a boldogság és a szerelem lényegét. A hosszú idézetek viszont több mondatból álló rövid történeket, amelyek bővebben mesélnek az érzelmekről. Ez utóbbiak esetében jellemzően nagyobb szerep jut a bölcsességeknek és akár a humornak is, tehát ezek sok esetben univerzálisabb választást jelentenek. Nagyon fontos tudni azonban, hogy az esküvői meghívó grafikai tervezése, illetve mérete alapjaiban határozza meg, mennyi szöveget helyezhetünk el rajta. Első körben el kell döntenünk, hogy a meghívóhoz választunk esküvői idézetet, vagy pedig az idézethez választunk grafikai tervezést és méreteket.

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.