Az esküvőszervezési teendők első állomása,


Az esküvőszervezési teendők első állomása

A boldog lánykérés rózsaszín ködfelhős homályából derengve az első feladatok egyike, amivel szembesülünk, az az esküvőszervezés elsőre szövevényesnek tűnő labirintusa. Annak is első lépéseként a klasszikus ,,Kiket hívjunk meg?”- kérdés mellett megbúvó (,,És hogyan?”-) mellékkérdés, azaz: ,,Milyen legyen a meghívó?” Persze ahhoz, hogy ezekre a legmegfelelőbb válaszok szülessenek, jónéhány előzetes dolgot fixálnunk kell, úgy, mint: dátum, helyszín, időpont, és a meghívandó vendégek száma.
Természetesen számos előzetes döntést meghozunk, mire a szövegezés kérdéséig jutunk, legfőképpen a dizájn, a froma-és színvilág tekintetében, és meghívónkat is érdemes ezek mentén tervezni, az egységes arculat, összhang kedvéért.

Az esküvőszervezési teendők első állomása

Vegyük sorra, mit is érdemes a várva várt napra készülve meghívónkban a számunkra kedves személyek tudomására hozni:
Az esküvői meghívó szövege fontos az esküvői előkészületeknél, hiszen a meghívón szereplő szöveg előre vetíti az esküvőn megjelenő stílust és tükrözi azt is, hogy milyenek vagyunk, sőt kijelöli a szertartás irányvonalát is. Ezért lényeges, hogy hozzánk illő, bennünket és az esküvőt fémjelző szöveg kerüljön a meghívókra.

Szempont az is, hogy a meghívó méretéhez mérten annyi szöveget válasszunk, amennyi még nem fog sűrűnek, túlzsúfoltnak hatni! Ebben bátran kérhetünk segítséget megrendelésnél a gyakorlott grafikusoktól is.
Amit a meghívónak feltétlenül tartalmaznia kell az a házasulandó pár neve, az esküvő dátuma és helyszíne, valamint az, hogy mire szól a meghívás (szertartásra csupán, vagy a vacsorára is).

A legáltalánosabb kérdés a végére maradt, de nem elhanyagolhtató, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb meghívószöveget. Legtöbb esetben háromféle szövegből szoktak választani aszerint, hogy komolyabb, hagyományos vagy lazább, közvetlenebb hangvételű hangulatot szeretnétek megjeleníteni a jeles esemény kapcsán.
A legtöbb esküvői meghívó a fontos információm mellett tartalmaz néhány soros, esetleg hosszabb-rövidebb lírai vagy prózai szöveget, szerelmes idézetet is. Ezek a tervezés szempontjából lényeges tartalmi szempontok részét képezik az esküvői meghívóknak, hiszen rövidebb, de mégis magasztos módon érzékeltethetjük meghívottainkkal kapcsolatunk természetének néhány fontosabb jellemvonását, vagy számunkra lényegesnek vélt gondolatot adhatunk át ilyen módon is.

Így - szinte kihagyhatatlan - tartalmi elem a megfelelő idézet kiválasztása. Természetesen, ha nem jellemző ránk a nagyívű, szónoklatszerű kifejezésmód, ezt tükrözhetjük egy rövid, de frappáns szövegrészlettel is. Számos világirodalmi és magyar szerelmes vers, költői remekmű, vagy romantikus textus lehet segítségünkre annak rövid, de lényegretörő érzékeltetésében is, hogy mit jelent számunkra az egymásnak tenni kívánt ígéret.

Az esküvőszervezési teendők első állomása

Végül, de nem utolsó sorban számunkra is fontos tényező az esküvőszervezés kapcsán, hogy pontos információink legyenek a résztvevők számát illetően. Mindenképpen tisztában kell lennünk a vendégsereg tényleges összetételével, - főként, ha számos olyan ember is jelen lesz az eseményen, akikkel esetleg személyesen még nem volt módunk találkozni.
Az étterem, a menü, a rendezvényhelyszín, a szállás lefoglalása miatt is elengedhetetlen. Így érdemes mind az időtervezés, mind pedig az esetlegesen felmerülő problémák kiküszöbölésének érdekében visszajelzési lehetőséget biztosítani a résztvevők számára. Ezt kérhetjük szóban, telefonon, vagy írásban – pl. e-mail formájában is, de nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a vendégek egy bizonyos hányada nem biztos, hogy rendelkezik, e-maillel, vagy interneteléréssel, - márcsak életkori sajátosságok miatt sem. Nekik, - akár a meghívó részeként, de mindenképpen annak eljuttatásával egyidejűleg -érdemes mostanában oly divatoskis válaszborítékkal együtt x-elős részvételi szándékról válaszkártyát mellékelni.

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.