Esküvői idézetek, a szerelem költészete


Esküvői idézetek, a szerelem költészete

Esküvői idézetek, a szerelem költészete

Az esküvői idézetek leginkább azok számára bizonyulnak érdekesnek, akik a nagy nap előtt állnak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan már akár egy évvel előtte elkezdik a szervezést, s ennek szerves részét képezi a meghívó stílusának kiválasztása. Nem csupán a betűtípus, a pontosan megfogalmazott szöveg játszik mindebben szerepet, hanem az is, hogy milyen esküvői idézetek kerülnek majd az ültető kártyákra és persze a meghívókra.

Költészet a szerelem jegyében

Sokak szerint a szerelem a legerősebb érzés az ember életében. A filmrendezők, az írók, költők és zenészek is gyakran foglalkoznak a témával. Az esküvői idézetek kiválasztásakor gyakran döntünk a hazai és külföldi írók, költők gondolatai mellett. Vannak, akik a humorral társított megoldásokat választják, mint például a következő Baudelaire sorok:
„A szerelem olyan bűn,
Amelyben nem lehetünk meg
Cinkostárs nélkül.”

Mások a szerelem mélységét és az életben betöltött szerepét igyekeznek hangsúlyozni, így Rab Zsuzsa gondolatai kerülnek az esküvői idézetek közül a meghívókra:
„Mert kell valaki, akihez beszélsz,
Kell egy másik, mások ellen.
Ne álltasd magad: ennyi az egész,
De ez eltéphetetlen.”

Ingmar Bergman rövid, de velős gondolata pedig általában azok körében népszerű, akik a lényegre törő megoldásokat kedvelik:
„Ahol nincs te, ott nincs én se”.

Az esküvői idézetek a végtelenségig sorolhatóak lennének. Felmerül azonban a kérdés, hogy miért választjuk ezeket saját szavaink helyett. Sokan vannak, akik nem rendelkeznek eléggé jó kommunikációs képességgel, nehezen fejezik ki érzéseiket. Ez utóbbiak akár a korábbi rossz tapasztalatokra, csalódásokra is visszavezethető. Akik az írás területén otthonosan mozognak, néha valóban lelkünkből szólnak, és úgy képesek visszaadni érzéseinket, gondolatainkat, ahogyan azok belül, mélyen, talán tudat alatt megfogalmazódnak bennünk.

A döntés közös legyen!

Az esküvő előtti időszak sok pár számára kifejezetten stresszes. A feszültség pedig a legrosszabb tanácsadó, és két ember kapcsolatára is rányomhatja a bélyegét. Legyen szó bármilyen döntésről, fontos, hogy azt egyetértésben hozzák meg a párok. Bár a férfiak általában nem szívesen foglalkoznak az olyan aprónak tűnő dolgokkal, mint az esküvői idézetek kiválasztása, de érdemes mégis kompromisszumok alapján dönteni az esküvői meghívó megjelenéséről, tartalmáról.

Engedd el a fantáziád!

Ugyan az esküvőszervezés területén is megvannak a klasszikus modellek, de ma már egyre több cég nyitott a korszerű, modern megoldásokra és akár a különleges kérésekre is. Ha tehát másféle elképzelésed van a nagy napról, mint az átlagnak, akkor oszd meg nyugodtan a választott céggel, és kérd ki a szakemberek véleményét, miként megvalósíthatóak terveid. Miért ne engednéd el fantáziád arra a napra vonatkozóan, amely talán már kislányként is szerepelt gondolataidban? Válasszatok ki kedveseddel néhány esküvői idézetet, egyeztessetek, és így megszülethet a kompromisszumos megoldás- akár a nagy nap minden mozzanatára vonatkozóan is.

Az esküvői meghívókon szerepelhetnek esküvői idézetek, de mint oly sok más területen, itt sem kötelező az. Tény, hogy egyfajta hangulatot, keretet ad a megfelelően kiválasztott idézet a meghívónak, és akár a pár kapcsolatáról is sokat elárulhat az. Törekedj a személyességre, hiszen hol máshol bírna ez nagyobb jelentőséggel, mint a boldogító igen kimondásával összefüggésben! Az esküvői idézetek között az online tartalmakat segítségül hívva író, költő, témakör alapján is keresgélhetsz, így biztosan megtalálhatod azt, amely megdobogtatja mindkettőtök szívét.

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.