Esküvői idézetek meghívóra- romantikustól a humorosig


Esküvői idézetek meghívóra- romantikustól a humorosig

Az idézetek gyakran szembejönnek velünk napjainkban. Nem ritka, hogy kedvenc filmjeinkben találkozhatunk velük, de a legnépszerűbb közösségi portál posztjaiban is visszaköszönnek azok. Egészen más szerep jut azonban az idézeteknek akkor, ha esküvőszervezésről van szó. A nagy nappal kapcsolatban sokaknak magasztos gondolatok jutnak eszükbe, s ezeket a legkönnyebben egy híres író, költő szavaival lehet kifejezni. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen idézetet választunk, hiszen azzal sokat elárulhatunk arról, milyen mély érzelmek fűznek a másikhoz.

Magasztos vagy egyszerű?


Az esküvői idézetek meghívóra remek választásnak bizonyulnak, ám amennyire egyértelmű ez, legalább annyira nehéz letenni egyik vagy másik idézet mellett a voksot. Mi alapján válasszunk? Mennyire hosszú gondolat lehet az ideális? Helyezzük a középpontba a magasztos, fennkölt hangulatot, vagy hétköznapi nyelven sokkal inkább kifejezhető az érzelmek mélysége és tisztasága? A döntés minden esetben a Te kezedben van.

Inspirációk a netről

Hol másutt találhatnánk jobb inspirációt a választáshoz, mint a világhálón? Tematika, író, stílus szerint is válogathatunk, így jó eséllyel rábukkanhatunk arra, mely végül az esküvői meghívóra kerül majd. Fontos azonban, hogy mindkét fél elégedett legyen a kiszemelt gondolattal. Ennek érdekében jó ötlet lehet, ha mindketten keresgélnek és kiválasztanak 5-10 olyan idézetet, mely megfelelő lehet. Ezután összeülve kiszűrhetőek a kevésbé tetszők, és így szűkíthető az idézetek köre, míg végül azt a bizonyos egy, tökéleteset sikerül megtalálni.

Idézetek esküvői meghívóra a stílus függvényében

Könnyen lehet, hogy nem minden meghívott van tisztában azzal, milyen szinten van egy kapcsolat, mely gondolatok és érzések állnak a leginkább közel a pár jelenlegi érzelemvilágához. Nyilván, a szerelem, az összetartozás és a hűség érzése alapvetőnek számítanak, de a művészetek nyelvén ezerféleképp meg lehet fogalmazni ezeket. Az esküvői idézetek meghívóra képviselhetnek egyfajta humoros jelleget, ám ez csak akkor bizonyul megfelelőnek, ha maga a rendezvény is a humor jegyében zajlik. A fiatalos megoldások kedvelői ezzel biztosan nem lőhetnek mellé. Fontos azonban, hogy amennyiben elegáns, akár prémium kategóriás ceremóniára kerül sor, akkor kizárólag az ehhez passzoló, romantikus és mégis mélyenszántó gondolatok állják meg a helyüket. Persze a hétköznapi nyelvezet a maga egyszerűségével is megfelelő lehet, de ilyenkor a mély tartalomra mindenképpen helyezzünk hangsúlyt, egyébként túlontúl puritánnak hathat a végeredmény.

Szorosabbra fűzi a kapcsolatot

Az esküvői meghívóra elhelyezett idézet kiválóan alkalmas arra, hogy segítségével szorosabbra lehessen fűzni a viszonyt a meghívottakkal. Így például egy rég nem látott ismerős is úgy érezheti már a meghívó kézhezvételekor, hogy egyfajta családias kötelék alakul ki a párhoz.

Nem mindegy a szöveg mennyisége

A szöveg hosszúságának megválasztásakor nem csak az abban megfogalmazott gondolatokat érdemes szem előtt tartani, hanem azt is, hogy mennyire fér majd az el a meghívón, hogyan fog mutatni. A tömör, lényegre törő, mégis az alkalomhoz passzoló megoldás ilyen téren biztosan nem jelent problémát, ám a hosszabb idézetekkel, versekkel inkább legyünk óvatosak, ezen ugyanis az olvashatóság és a meghívó esztétikuma múlhatnak. Nem mindegy, hogy a grafikai tervezést alakítod az idézethez, vagy a már előre meghatározott keretek közé szeretnél egy megfelelő gondolatiságot elhelyezni.



Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.