Esküvői idézetek, melyek nem hiányozhatnak a meghívóról


Esküvői idézetek, melyek nem hiányozhatnak a meghívóról

Az

esküvői idézetek

minden korábbinál szélesebb választékban elérhetőek a világhálón. Amikor azonban oda kerül a helyzet, hogy ténylegesen egy mellett szeretnénk letenni a voksot, akkor nem megy könnyen. Jó esetben egyetlen és visszahozhatatlan alkalomról van szó az esküvő kapcsán, ezért érdemes minden részletre hangsúlyt helyezni. Ugyanakkor fontos, hogy ne feledkezz meg a nagy nap előtti várakozás örömeiről sem. Tarts velünk, és megható idézetekkel igyekszünk némi inspirációt nyújtani a meghívó kialakításához!


A kevesebb néha több!


A legtöbben arról döntenek nehezen, hogy milyen hosszúságú idézet kerüljön a meghívóra. Ez természetesen függ a választott típus méretétől, elrendezésétől is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a túlságosan apró betűvel nyomtatott szöveg nem túl előnyös sem az olvashatóság, sem az esztétika szempontjából. Nem véletlen, hogy a hozzáértők is azt javasolják, a kevesebb az esküvői idézetek kapcsán is néha bizony többnek bizonyul.

Pilinszky János gondolata a szerelem mindent elsöprő erejéről szól, mely valóban megváltoztathat mindent:

„Szél vagy zápor talán, vagy egyszerűen az, hogy létezel, mozdítja meg itt és most a Világot.”

Az örökérvényűség jegyében József Attilánál talán keresve sem találhatnánk jobbat, s az alkalomhoz méltót:

„Tedd a kezed homlokomra,
Mintha kezed kezem volna.
Úgy őrizz, mint ki gyilkolna,
mintha éltem élted volna.
Úgy szeress, mintha jó volna,
mintha szívem szíved volna.”

Az Erich Fromm által megfogalmazott gondolat nem csak magával ragadó, hanem elgondolkodtató is arra vonatkozóan, miről is szól a házasság intézménye:

„Szeretni valakit,
az több mint egy erős érzés-
az döntés, ítélet és ígéret.”


Esküvői idézetek: válasszatok közösen!


Mint az esküvőszervezéssel kapcsolatban általában, úgy az esküvői idézetek közötti választáskor is fontos, hogy együtt hozzátok meg a végső döntéseket. Bár a nők hajlamosabbak nagyobb jelentőséget tulajdonítani az apróságoknak, mint a férfiak, mégis a kompromisszumoknak e téren is fontos szerep jut. Jó ötlet lehet, ha néhány gondolatot mindketten kiválasztotok, és közösen szűritek mindezt a végső döntésre.

Esküvői idézetek, melyek nem hiányozhatnak a meghívóról


Irodalom, az érzések kifejezőeszköze


Az esküvői idézetek nem véletlen kapnak helyet gyakran a meghívókon. Az irodalom nyelvén beszélők, írni tudók néha bizony sokkal könnyebben szavakba öntik mindazokat az érzéseket, amelyek egy elsöprő szerelem alkalmával magukkal ragadnak. Ma már nem csak költőket, írókat érdemes választani, hanem akár egy, a párkapcsolatotokra jellemző filmes idézet is helyet kaphat a meghívón. A döntés a tiétek! Azt is megéri szem előtt tartani, hogy milyen stílusban képzelitek el a nagy napot. Egy luxus színvonalú eseményhez a vicces meghívók aligha passzolnak, viszont ez utóbbiak egy retro vagy vintage stílusban szervezett esemény mellé kiválóan megállják a helyüket.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az esküvőszervezéshez egyre többen vesznek igénybe profi céget. Ezzel több idő marad a személyes programokra és a várakozással teli időszak teljesebb megélésére. Ugyanakkor tartsd szem előtt, hogy a nagy nap csak akkor lesz valóban ízlésednek és elképzeléseidnek megfelelő, ha aktívan közreműködsz a végső döntések meghozatalában, az ideális szolgáltatók kiválasztásában és leszervezésében. Az esküvői idézetek nem hiányozhatnak a meghívóról, ám azoknak stílusa és tartalma nem elhanyagolható a tökéletes összkép érdekében.


Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.