Luxus meghívók


Luxus meghívók – Különleges esküvőkhöz


Ahogyan a mondás is tartja: az esküvőnek kell adnunk a módját. Amennyiben luxus esküvőt tervezünk, akkor a meghívóink sem lehetnek hétköznapi invitálások. A meghívó ugyanis tükröt tart a nagy esemény elé, valamint kedvet is csinál az invitáltak számára. Ismerjük hát meg, hogy milyenek a meghívók, luxuskivitelben.


Kellék az eleganciához

Nem vitás, hogy az esküvők az elmúlt századok során komoly társadalmi eseménnyé nőtték ki magukat. Napjainkban is igaz, hogy a ceremóniákon világosan megmutatkozik az esküvőt szervező család anyagi helyzete. Természetesen a tapasztalatok azt mutatják, hogy az esküvők során az emberek „kitesznek” magukért, vagyis akár anyagi lehetőségeinken túli erőfeszítéseket is tesznek azért, hogy a nagy nap valóban feledhetetlen legyen.

Mára ugyanakkor az esküvőszervezés hatalmas üzletággá alakult. Mivel ceremónia és az azt követő lakodalom megszervezéséért igen sok pénzt kérnek, így egy „szerényebbnek” induló lakodalom is könnyen többszázezer vagy akár milliós tétel is lehet a fiatal pár – ezen keresztül a család – költségvetésében.

Ellenben, ha luxus esküvőt tervezünk, akkor feltehetően sem a vendégek számában, sem anyagi lehetőségeinket tekintve nem kell korlátoznunk magukat. Ne tegyük hát ezt az esküvői meghívóval sem! Elvégre leendő, többségében jómódú közönségünk már a kezdet kezdetétől elvárja azt az eleganciát, amelyben a ceremónia egésze során részesülni fog.


Díszes üdvözletek

A luxus esküvői meghívók összetettségüket és díszítettségüket tekintve is a csúcskategóriát képviselik. Természetesen egy esküvői meghívónak – hacsak nem vicces vagy rajzolt invitálásról beszélünk – mindig kell tükröznie a ceremóniára jellemző komolyságot és eleganciát.

Képzeljük el azonban ezt az eleganciát fokozottabb, csaknem túlzó mértékben. Nagyjából a különbség a hagyományos és a luxus esküvői meghívó között úgy írható le, mintha a reneszánsz és a barokk művészetet hasonlítanánk össze. Ha közelebbről is megnéznünk két ilyen alkotást, akkor egy lényeges különbséget figyelhetünk meg: amíg a reneszánsz műremekek az eleganciát visszafogottan tükrözik, inkább csak sugallják, addig a barokk alkotások ezt látványosan, hivalkodóan, olykor túlzásokba hajlóan teszik.

A luxus esküvői meghívó tervezése ugyanakkor során nem kell túlzásokba esnünk. Persze, egy ilyen invitálásnak minden ízében, jellemzőjében a luxust kell tükröznie. A megfelelő invitáló kártya kiválasztása során ugyanakkor vigyáznunk kell arra, hogy a díszes üdvözlet különlegesnek, ne pedig giccsesnek hasson.

Luxus meghívók


Csillogó papírtól a változatos kiegészítőkig

Már a meghívó papírján megmutatkozik az esküvői meghívó által sugározott exkluzivitás. Jellemzően az invitálásokat pausz vagy gyöngyházfényű papírra nyomtatják. A meghívó előlapját a rányomtatott motívumok teszik teljessé. Ezek különböző formájúak, mint például szalagok vagy pillangók lehetnek. Rendszerint a különleges hatást termográfiával, kivágással vagy dombornyomással érik el.

Az invitálás által sugárzott eleganciát ugyanakkor tovább fokozhatjuk az egyes kiegészítőkkel. A luxus esküvői meghívó legelterjedtebb kellékei a szalagok és a masnik, amelyeket jellemzően selyemből készítenek. Az extravagánsabb invitálások kedvelőinek a szívek, illetve a Swarowsky kristályok ajánlottak. Amíg az előbbiek egyértelműen az esküvők évszázados szimbólumai, addig a kristályok különleges csillogást kölcsönöznek a meghívó egészének.

Vegyük figyelembe, hogy a luxus meghívó papírján végzett utómunkálatok miatt érdemes a pasztell alapszínhez ragaszkodnunk. Habár olykor élénkebb színek is előfordultatnak, ám a luxus meghívók legelterjedtebb alapszíne: a fehér. Legjobban ezen az alapszínen érvényesülhetnek ugyanis azok a kiegészítők, amelyek a luxus esküvői meghívót valóban egyedivé és különlegessé teszik.
Hozzászólás hozzáadása
Név:
Hozzászólás címe:
Hozzászólás:
15.05.2016 - 07:23 Hey buddy, Congress - Janelle
Hey buddy, Congress provides oversight over the executive branch and is not only allowed, but required to control funding and do whatever it takes so the executive branch doe72&#8n1s;t run roughshod all over the world.
Reagálni

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.