Miért érdemes minden vendégünknek
meghívót küldenünk


Rendszerint az esküvő szervezésekor mindent meg szoktak tenni, a minél szebb és emlékezetesebb ceremóniáért. Ilyenkor legtöbbször nem sajnálják az erre költött pénzt. Sőt sokszor még olyan dolgokat is megrendelnek, amelyről később kiderülnek: nem feltétlen lettek volna szükségesek.

Hazai jelenség…?

Érdekes módon azonban, az esküvővel kapcsolatosan tanúsított gavallérság véget ér, amikor a meghívók számáról esik szó. Mi, a Pamas magyarországi cégénél meglepődve figyeljük, hogy sok esetben mindössze 15-20 meghívóra adják le a megrendelésüket. Néha magunk is elcsodálkozunk, hogy ennyire kevés ismerőst hívnak meg az esküvőre, majd kiderül, hogy valójában csak a rokonoknak, s talán a legközelebbi barátoknak rendeltek meghívókat.

Hovatovább, a szerény számú esküvői meghívók jelensége úgy tűnik, hogy nem a régióra, hanem kifejezetten hazánkra jellemző sajátosság. Érdemes ugyanis összehasonlítanunk az itthoni helyzetet a szlovákiai cégünkkel. Ahol rendszeresen 150-200 meghívóra adják le a megrendelésüket, vagyis éppen annyi emberre, ahányat ténylegesen várnak az esküvőre.

Szó elszáll, az írás megmarad!


Persze, lehetséges, hogy azt hisszük: a nem közeli hozzátartozóinknak, ismerőseinknek elég valamilyen formában – telefonon, közösségi oldalon stb. – értesítést küldenünk. Kérdéses azonban, hogy a meghívottak hetek vagy akár hónapok múlva is emlékezni fognak a ceremóniával kapcsolatos fontosabb részletekre.
Tapasztalatok szerint éppen azok az emberek szokták elfelejteni ezeket az információkat, akikkel nem tartunk napi kapcsolatot. Célszerű tehát valamennyi meghívottat esküvői meghívó formájában is tájékoztatnunk.

Minden esküvő az invitálással kezdődik!


Már a közepes méretű esküvő megszervezése esetén is jelentős mennyiségű idő, hogy minden érintetett értesítsünk a Nagy Napról. Ha viszont mindenkinek esküvői meghívót küldünk, akkor sokkal kényelmesebben tudjuk intézni az invitálást. Különben is érdemes minél előbb tájékoztatni valamennyi meghívottat. Ha ugyanis jó előre, legalább 2-3 hónappal előbb megkapják leendő vendégeink a meghívót, akkor idejében értesíteni tudnak bennünket arról, hogyha bármilyen ok miatt – például külföldi tartózkodás, netán másik esküvő – nem tudnak ott lenni a Nagy napon. Ami nekünk sem mindegy, hiszen lényeges, hogy hány főre rendelünk ételt, illetve hány ember részére kell biztosítanunk szállást.
Nem árt tisztában lennünk vele, hogy egy esküvő kisebb ceremóniák esetén is százezer forintokban mérhető, de 50 fős létszám felett már könnyen milliós tételről beszélhetünk. Az esküvő jellegétől függően nagyjából 15-30 ezer forintnyi többletköltséget jelent egy újabb meghívott vendég, amihez képest a 250-500 forintos meghívó elenyésző összegnek tűnik.
Az esküvői meghívókra fordítandó néhány ezer forintos többletköltség tehát sokszorosan meg fog térülni akkor, amikor nem kell tízezreket fizetnünk feleslegesen biztosított vacsoráért, netán szállásért.

Az évszázados hagyomány folytatódik!

Végezetül, de talán ezzel kellett volna kezdenünk. Minden esküvő, az invitálással kezdődik! Lényegében az esküvői meghívóval bemutatjuk a készülődő ceremóniát, amelyet nem csak rokonainknak, s közeli barátainknak érdemes küldenünk. A meghívó színei, motívumai, stílusa, valamint kiegészítői ugyanis egyaránt jelzik valamennyi vendégünk számára, hogy milyen esküvőre is számíthatnak.
Egyszóval: ha valamennyi vendégünk esetében kihasználjuk az esküvői meghívók nyújtotta lehetőséget, akkor sokkal szívesebben fognak eljönni a Nagy Napra. Gondoljunk csak bele: mennyivel kedvesebb invitálás egy ízlésesen megtervezett, szép grafikával, netán kalligráfiával bíró meghívó egy szimpla értesítőhöz képest. Nem véletlen, hogy száz éves tradícióra tekint vissza ezen invitálási forma! Őrizzük hát tovább az esküvői meghívó nemes hagyományát, hiszen így nem csak hatékonyan tudjuk informálni a meghívottakat, hanem kedvet is csinálunk e kiemelt fontosságú eseményhez.


Hozzászólás hozzáadása
Név:
Hozzászólás címe:
Hozzászólás:
18.05.2016 - 18:59 Lieber Alen, die sin - Lavonn
Lieber Alen, die sind ganz klein, krumm und enceerpthsn nicht der EU Norm. Deswegen dürfen sie nur auf Madeira gegessen werden. Dabei schmecken sie so wahnsinnig gut. Salut, Hendrik http://kagzzmxzre.com [url=http://qqgxjj.com]qqgxjj[/url] [link=http://szzemxlflys.com]szzemxlflys[/link]
Reagálni
17.05.2016 - 20:57 We used to have show - Doll
We used to have shows like you describe here in OKC; not much, anymore. Same people, same <a href="http://xvdgsao.com">stsau(ufuflly</a> overpriced), over and over.And thanks to the clowns who run the fairgrounds, the cost to get in keeps going up.
Reagálni
16.05.2016 - 22:54 113Howdy! I could ha - Mahalia
113Howdy! I could have sworn I’ve been to your blog before but after going through many of the articles I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I came across it and I’ll be borimaokkng it and checking back often! http://xjgfydiwbo.com [url=http://jsoomhquham.com]jsoomhquham[/url] [link=http://qhloyfixdc.com]qhloyfixdc[/link]
Reagálni
16.05.2016 - 14:10 Mun lemppari aamiain - Jesslyn
Mun lemppari aamiainen on viiliä t. jugurttia ja siemensekoitusta, pellavarouhetta ja ranskalaista hilloa, sitä <a href="http://dsdhybztnqx.com">vitnirypälekonseniraatilla</a> makeutettua. Siemensekoitteessa on kesäkurpitsan-, pinjan- ja auringonkukansiemeniä. Ostin aluksi Pirkan sekoitetta, mutta tulee halvemmaksi tehdä sekoitus itse :)-Basilika
Reagálni
15.05.2016 - 06:48 I'm exrtemely impres - Sagar
I'm exrtemely impressed with your writing talents as smartly as with the layout in your weblog. Is that this a paid theme or did you customize it your self? Either way stay up the excellent quality writing, it’s uncommon to look a nice weblog like this one today..
Reagálni

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.