Esküvői jókívánságok- fedezd fel írói oldalad!


Esküvői jókívánságok- fedezd fel írói oldalad!

Az

esküvői jókívánságok

kiemelt szerephez jutnak a nagy napon. A vendégek rendszerint ilyen módon köszönik meg a bizalmat, amiért az esemény részesei lehetnek. Az ajándékok beazonosításában is fontosnak bizonyulnak, és persze mindennek személyes jellege sem elhanyagolható. De mégis mi kerüljön az meglepetés mellé adott képeslapra? Mit írjunk a manapság nagyon divatos vendégkönyvbe? Érdemes ilyen témákra is felkészülni, ugyanis az ünneplés hevében, a sokadik koccintás után korántsem biztos, hogy a legjobb gondolatok jutnak majd eszedbe.

Esküvői jókívánságok az irodalom nyelvén


Az irodalom szerelmesei nem véletlen hívják gyakran segítségül kedvenceiket. A szavak emberei sokszor minden másnál jobban képesek az érzelmek kifejezésére. Így volt ez a régi klasszikusok esetében, és a mai írók, költők is népes rajongótábornak örvendenek. A szerelem témája kimeríthetetlen, és ahányan vagyunk, annyiféleképp éljük meg a sokak szerint legerősebb érzést. Ennek megfelelően az idézetek is megszámlálhatatlan mennyiségben állnak rendelkezésre, akár a világháló gyűjtéseit fókuszba helyezve.

Az

esküvői jókívánságok

mellé jó ötlet lehet egy-két soros idézetet mellékelni, melyet könnyen megjegyezhetsz, így akár a vendégkönyvben is megállja az a helyét. Nézzük, mire gondolunk!

Juhász Gyula jól ismert sorai ideális választásnak bizonyulnak korosztálytól függetlenül:

„Én nem tudom, mi ez, de édes ez,
egy pillantásod, hogyha megkeres,
mint napsugár ha villan a tetőn,
holott borongón már az este jön.”

Ady Endre költeményére mindannyian emlékezünk iskolai tanulmányainkból. Felnőtt fejjel a legtöbben már megértünk arra, hogy valóban értsük is, miről szól az. Esküvői jókívánságok keresgélésekor megérdemli a figyelmet:

„Nem tudom, miért, meddig
Maradok meg még neked,
De a kezedet fogom
S őrizem a szemedet.”

Fedezd fel a benned rejlő írót!


A fogalmazás nem mindenkinek megy könnyen. Ha azonban személyes érintettségről van szó, akkor az érzések, az emlékek intenzitása elég élénkek lehetnek ahhoz, hogy akár könnyfakasztó sorokat írj. Ennek nagy hasznát veheted például az esküvő jókívánságok papírra vetésekor. Gyermekkori legjobb barátod esküvőjére vagy hivatalos? Elevenítsd fel azokat az élményeket, melyeket közösen éltetek meg. Fókuszálj a mérföldkövekre, vagy ragadd meg kapcsolatotokban az apró, ám annál lényegesebb momentumokat! A nosztalgiának megvan a maga helye és az esküvő részben erről is szól.

Ha saját szavaiddal kívánsz minden jót az elkövetkező évekre, és sajátos módon öntöd szavakba érzéseidet, az garantáltan megható lesz a pár érintett tagja számára. Az esküvői jókívánságok egyébként praktikussági célokat is szolgálnak. Ha ajándékhoz mellékelsz egy levelet, vagy egy idézettel ellátott képeslapot, abból a pár biztosan be tudja majd azonosítani, kitől érkezett a meglepetés.

Esküvői jókívánságok- fedezd fel írói oldalad!

Mit írj a vendégkönyvbe?


Készülj akár előre egy rövid idézettel, amit meg tudsz jegyezni, hiszen egyre több esküvőn találkozni vendégkönyvvel, vagy annak korszerű, más formában megjelenő alternatívájával. Miért ne tűnnél ki felkészültségeddel a vendégseregből? Ezzel ugyanis arról is tanúbizonyságot teszel, hogy mennyire fontos számodra az a személy, aki meghívott a neves napra. Mi más lenne fontos egy ilyen alkalomkor?

Legyen szó a költészetről, a szépirodalmi klasszikusokról, vagy akár kedvenc bestselleredről, a mások által szavakba öntött gondolatokkal biztosan nem lőhetsz mellé. Ugyanakkor saját magadból is kihozhatod írói vénád az esküvői jókívánságok megfogalmazásakor.

Vissza a Termékekhez


Copyright © 2008 - 2024 Pamas. Minden jog fenntartva.